Sport/Voetbal
3094007
Voetbal

Everton leent Cuco Martina uit aan Feyenoord

Cuco Martina

Cuco Martina

LIVERPOOL - Everton heeft het laatste papierwerk in orde gemaakt en Cuco Martina mag zich nu voor de rest van het seizoen melden bij Feyenoord.

Cuco Martina

Cuco Martina

Martina werd door Ronald Koeman in de zomer van 2015 naar Southampton gehaald en werd later ook getransfereerd naar de volgende club van de Nederlandse trainer.

Everton

Bij Everton werd hij na het vertrek van Koeman uitgeleend aan Stoke City, waar hij in de eerste helft van het seizoen 18 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Martina is daar door Everton inmiddels afgemeld als verhuurde speler, waardoor hij verhuurd kan worden aan Feyenoord.

Martina is 29 jaar en belandde via RKC en FC Twente destijds in Engeland.

Doordat Eric Botteghin voor de rest van het seizoen is weggevallen achterin bij Feyenoord, zitten de Rotterdammers met het probleem. Met het eventueel verhuizen van Jeremiah St. Juste naar het centrum - waar hij oorspronkelijk ook speelde - en Martina naar rechts, hoopt de clubleiding dit probleem in ieder geval te tackelen.

Thuis

„Ik woon al 25 jaar in Rotterdam en heb ook in de jeugd op Varkenoord gespeeld”, zegt Martina. „Feyenoord zit al lang in mijn hart. In de Premier League heb ik grote stappen kunnen maken. Het is altijd een droom geweest om voor Feyenoord te kunnen spelen.”

Volgens technisch directeur Martin van Geel wordt het wegvallen van Botteghin ondervangen met de komst van Martina. „Eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie zouden we anders moeilijk op kunnen vangen”, zegt hij. „Martina stond in het verleden ook al bij ons op de radar. Hij is zeer ervaren, kan op alle posities in de verdediging spelen en kent de stad en de club al.”