Nieuws/Sport
3094917
Sport

Snookersensatie in Berlijn

Yuang

Yuang

BERLIJN - Viervoudig wereldkampioen snooker, John Higgins, is in de eerste ronde van de German Masters uitgeschakeld door het Chinese wonderkind Yuan Sijun. De pas 18-jarige Yuan wist in een uitermate spannende partij met 5-4 te winnen en plaatste zich voor de achtste finale in Berlijn.

Yuang

Yuang

Higgins, die 4e op de wereldranglijst staat en een kast vol prijzen heeft gewonnen, kon met pijn en moeite in het spoor van het wonderkind blijven. Yuan, die op de ranglijst een bescheiden 67e plaats inneemt, liet vanaf het begin zien geen ontzag voor de Schot te hebben en speelde vrijuit. In de race naar 5 gewonnen frames wist Higgins bij de stand 4-3 in Chinees voordeel, 4-4 op het scorebord te krijgen en moest het laatste frame de beslissing brengen.

De decider was ongekend spannend en bij de stand 56-52 voor Higgins maakte de Schot een foutje dat door Yuan werd afgestraft. Higgins kan naar huis en zich gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap in Sheffield. Vorig jaar verloor hij de finale van Mark Williams.