Sport/Voetbal
3098058
Voetbal

Advocaat: ’Geen weg terug voor Tannane’

Dick Advocaat met Oussama Tannane

Dick Advocaat met Oussama Tannane

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Dick Advocaat is heel stellig over de situatie rond de op non-actief gezette Oussama Tannane: „Er is geen weg terug voor hem.”

Dick Advocaat met Oussama Tannane

Dick Advocaat met Oussama Tannane

De oefenmeester van de Domstedelingen sprak zich uit op de persconferentie. „Hij gaat geen wedstrijden meer spelen voor FC Utrecht.”

Hij vervolgt: „Er is twee keer iets voorgevallen op de training waarvan wij vonden dat het niet kon. Daarop hebben we deze maatregel genomen.”

Niet voorkomen

De 24-jarige aanvaller misdroeg zich deze week tot twee keer toe op het trainingsveld. Dinsdag blesseerde hij Sean Klaiber via een lelijke tackle, terwijl het tweede incident (wat donderdag plaatsvond, red) zo ernstig was dat de club deed besluiten deze maatregel te nemen.

Advocaat zag de afgelopen tijd de irritatie toenemen bij Tannane, een proces dat uitmondde in de misdragingen op de training afgelopen week. „Ik zag het wel een beetje aankomen. Maar sommige dingen kun je niet voorkomen. Het is jammer, daar ben ik ook heel eerlijk in.”

Mikpunt

De FC Utrecht-trainer bleef de aanvaller het vertrouwen geven, al kwam het er maar niet uit en werd Tannane mikpunt van het kritische FC Utrecht-publiek. „Na de wedstrijd was hij al geïrriteerd dat het publiek hem in zijn ogen onheus bejegende. Daar kan hij moeilijk tegen. Dat zijn oprechte jongens. Als het publiek tegen hem tekeer gaat, vindt hij dat heel vervelend.”

Na de twee misdragingen op het trainingsveld was voor Advocaat de maat vol. In pappen en nathouden had de geroutineerde trainer geen trek. „Iedereen moet wel kunnen zien hoe ver ze kunnen gaan. Dat vind ik wel. Als dit soort dingen gebeuren dan moet je duidelijkheid scheppen naar je groep en er niet omheen draaien.”

Tannane kwam in de zomer als huurling van het Franse Saint-Etienne naar de Galgenwaard, maar kon in de eerste seizoenshelft niet imponeren. De linkspoot speelde vijftien competitiewedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij slechts één keer scoorde. Tijdens het verloren thuisduel met Willem II (0-1) van afgelopen zondag werd de aanvaller door het thuispubliek flink uitgefloten.