Sport/Wielrennen
3100987
Wielrennen

Van Baarle verovert leiderstrui in Herald Sun Tour

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

ARTHURS SEAT - Dylan van Baarle heeft in de vierde etappe van de Herald Sun Tour in Australië de leiderstrui gegrepen.

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

De renner van Team Sky was in de lastige rit van Cape Schanck naar Arthurs Seat ontsnapt met de Australiër Nick Schultz en het duo kwam met ruime voorsprong over de finish. Schultz won de rit met aankomst bergop.

De Australiër Chris Harper eindigde op 1.45 minuut als derde. De Canadees Michael Woods arriveerde als zesde op 2.14 en hij moest leiding in het algemeen klassement afstaan aan Van Baarle. De 26-jarige geboren Voorburger heeft 24 seconden voorsprong op Schultz en Woods staat derde op 1.52. De Herald Sun Tour sluit zondag af met een kort criterium door Melbourne.

Niet de bedoeling

De etappe stond te boek als de koninginnenrit met vier keer de klim naar Arthurs Seat: 3,5 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 7,5 procent. Van Baarle was mee in een ontsnapping van acht man, met daarin ook zijn ploeggenoten Luke Rowe en Christian Knees. „Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik mee zou zitten, maar toen ik door kreeg dat de de ploeg van Woods moeite had het gaatje dicht te rijden, wist ik dat we onze aanval moesten doorzetten”, vertelde de Nederlander aan de finish.

Hij bleef vooraan over met Schultz en kon ermee leven dat die de etappe won. „Hij ging die laatste klim vol gas omhoog en bleef maar doorgaan. Ik was helemaal leeg aan het einde”, aldus Van Baarle, die in een zetel zit om de Herald Sun Tour te winnen. Hij won in 2014 zijn laatste etappekoers van naam, de Ronde van Groot-Brittannië.