Nieuws/Sport
31020
Sport

Darmstadt geeft Frings kans in Bundesliga

Torsten Frings

Torsten Frings

DARMSTADT - Torsten Frings gaat aan de slag als hoofdtrainer van de Duitse club SV Darmstadt 98. De veertigjarige oud-international van de 'Mannschaft' moet ervoor zorgen dat Darmstadt in de tweede seizoenshelft klimt op de ranglijst van de Bundesliga. Halverwege het seizoen staat de club onderaan, met slechts acht punten uit zestien wedstrijden.

Torsten Frings

Torsten Frings

Frings begint bij Darmstadt aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij als assistent wat ervaring op had gedaan bij Werder Bremen, de club waarvoor hij het grootste deel van zijn carrière speelde. De Duitse hekkensluiter kwam na een lange zoektocht uit bij de 79-voudig international, die ook uitkwam voor Borussia Dortmund en Bayern München.

Frings volgt Norbert Meier op, die begin december werd ontslagen. De clubleiding van Darmstadt polste onder anderen Holger Stanislawski en Bruno Labbadia, maar zij zagen het niet zitten om de blauw-witte formatie onder hun hoede te nemen. Frings is wel bereid in te stappen bij de voornaamste degradatiekandidaat in de Bundesliga. Hij ondertekende dinsdag een contract tot medio 2018.

,,Torsten is recht door zee en authentiek'', zei voorzitter Rüdiger Fritsch. ,,Hij beschikt bovendien over enorm veel ervaring als speler. Ook al heeft hij als trainer nog niet zoveel ervaring, denken we toch dat hij met zijn expertise, ambitie en werklust ons uit de problemen kan helpen.''

Darmstadt won voor het laatst op 22 oktober. Daarna volgden negen nederlagen op rij, onder meer in het Duitse bekertoernooi tegen een vierdeklasser. ,,Ik weet dat ik voor een zware opdracht sta, maar ik ben altijd al een vechter geweest'', aldus Frings.