Nieuws/Sport
31046
Sport

'Clausule in contract'

Brama voor niks naar FC Utrecht

Wout Brama

Wout Brama

Wout Brama vertrekt ondanks een doorlopend contract met een transfervrije status bij PEC Zwolle. ,,Die clausule had Wout in zijn contract'', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp, die de 30-jarige middenvelder een contract tot medio 2018 in de Domstad ziet tekenen.

Wout Brama

Wout Brama

Die zogenaamde ontsnappingsclausule had Brama verkregen, omdat hij in zijn beginperiode lange tijd als 'amateur' bij PEC onder contract heeft gestaan. Brama streek in oktober 2014 na een fors salaris bij FC Twente neer in Zwolle, tevens transfervrij.

,,Soms moet je om iets te krijgen, met de eerdere voorwaarden van destijds in het achterhoofd, ook wat teruggeven'', zegt Nijkamp, die bij de komst van de 3-voudig international had afgesproken de clausule op te nemen wanneer hij een volwaardig contract in Zwolle zou tekenen. Anders was het de club niet gelukt om met Brama de zo gewenste ervaring toe te voegen aan de selectie van Ron Jans. Brama vervangt in Utrecht de zwaar geblesseerde Rico Strieder en komt met Erik ten Hag, met wie hij eerder bij FC Twente werkte, een oude bekende tegen. PEC is op zijn beurt met Danny Holla in gesprek om zijn contract te verlengen tot ná komende zomer.

,,Wout is een aanwinst voor FC Utrecht'', zei Ten Hag. ,,Hij is strategisch zeer sterk en kent de wetten van het topvoetbal. Hij speelde in de Champions League en voor het Nederlands elftal en won prijzen. Hij is een winnaar die bij FC Utrecht deze ervaring aan onze groep moet overbrengen.''

Halverwege het seizoen staat de ploeg van Ten Hag op de zesde plaats in de eredivisie.