Sport/Darts
3106860
Darts

’Als ik geen rust neem, riskeer ik langdurige schade’

Tegenvaller Premier League: Anderson trekt zich terug

Gary Anderson

Gary Anderson

LONDEN - Gary Anderson heeft zich afgemeld voor de Premier League. De tweevoudig wereldkampioen (2015 en 2016) kampt al een tijdje met rugklachten en ondanks diverse behandelingen is de pijn niet verdwenen.

Gary Anderson

Gary Anderson

„Zelfs als ik een beetje ga trainen, heb ik al enorm veel pijn”, zei de 48-jarige Schot, die in de halve finale van het afgelopen WK werd vernederd door Michael van Gerwen: 6-1. De Brabander versloeg vervolgens ook Michael Smith en pakte zo zijn derde wereldtitel. Anderson ontbrak afgelopen weekeinde ook al op The Masters, die weer werd gewonnen door Van Gerwen. „Als ik nu geen rust neem, riskeer ik volgens mijn fysiotherapeut langdurige schade.”

Vervanger

De organiserende PDC wijst geen vaste vervanger van Anderson aan. Elke week mag er een andere darter proeven aan de Premier League. Zo krijgt onder andere Jeffrey de Zwaan de kans om zijn debuut te maken in de dartscompetitie.

De lucratieve wedstrijdenreeks begint donderdag in Newcastle. Van Gerwen treft daar weer Smith. Raymond van Barneveld start zijn laatste deelname aan de Premier League tegen James Wade. Op 27 en 28 maart staan in Ahoy de laatste twee speelrondes uit de eerste ronde op het programma. De nummer negen van het klassement valt daarna af, de top acht gaat de tweede ronde in. De punten die de vervangers van Anderson halen, tellen niet mee voor de ranglijst. De Premier League eindigt op 23 mei in Londen. De vier beste darters uit de reeks strijden in de O2 Arena om de eindzege.