Nieuws/Sport
310760
Sport

Jubilaris beantwoordt kritiek met goals

FOTO - Rooney tart City-fans

Wayne Rooney viert zijn treffer.

Wayne Rooney viert zijn treffer.

Wayne Rooney heeft de twijfels die over hem bestonden snel weggenomen. De 31-jarige aanvaller raakte afgelopen seizoen uit beeld bij Manchester United en was volgens velen niet fit en niet goed genoeg meer. In dienst van zijn jeugdliefde Everton bewijst Rooney het tegendeel.

Wayne Rooney viert zijn treffer.

Wayne Rooney viert zijn treffer.

De topschutter aller tijden van het Engelse elftal bezorgde de ploeg van Ronald Koeman vorige week de winst op Stoke City (1-0) en scoorde maandag ook tegen Manchester City (1-1). Het betekende zijn tweehonderdste doelpunt in de Premier League. Alleen Alan Shearer (260 goals) heeft er meer gemaakt.

"Niet slecht toch, voor iemand die niet fit meer is en niet meer over het veld kan rennen'', zo sneerde Rooney naar zijn criticasters. "Het was een mooi moment om mijn tweehonderdste doelpunt te maken. Ik denk dat het 'rode' deel van Manchester daar ook wel van kon genieten'', zei Rooney, die doelde op de rivaliteit tussen City en zijn vorige werkgever United.

Hij plaatste op Twitter een foto, waarop te zien is hoe hij juichend met de handen achter zijn oren langs de aanhangers van Manchester City loopt. Heel wat mensen in lichtblauwe shirts steken hun middelvinger op. "Altijd leuk om wat bekende gezichten te zien'', schreef Rooney bij de foto.

De opleving van Rooney bij Everton zet mogelijk de deur open naar een terugkeer in de nationale ploeg. De aanvaller geldt nog altijd als de aanvoerder van Engeland, al dateert zijn laatste interland al van eind vorig jaar. "Ik focus me op Everton'', zei Rooney. "Maar ik zal ongetwijfeld deze week met bondscoach Gareth Southgate gaan praten en dan zien we het wel.''