310892
Autosport

'De vakantie is eindelijk afgelopen'

Verstappen heeft zin in Spa

Max Verstappen tijdens de Red Bull Zeepkistenrace.

Max Verstappen tijdens de Red Bull Zeepkistenrace.

Max Verstappen is blij dat de drieweekse zomerstop in de Formule 1 erop zit. Dinsdag startte hij zijn voorbereiding op de Grand Prix van België, die aankomend weekeinde plaatsvindt.

Max Verstappen tijdens de Red Bull Zeepkistenrace.

Max Verstappen tijdens de Red Bull Zeepkistenrace.

"De vakantie is eindelijk afgelopen. We gaan weer aan het werk. We gaan naar de fabriek om aan de slag te gaan met de simulator en ons voor te bereiden op Spa", aldus de Nederlandse Formule 1-coureur, met 67 punten de nummer zes van de WK-stand, dinsdag in een social media-post.

De 19-jarige Nederlander kende tijdens de eerste seizoenshelft flink wat pech. In vijf van de elf races viel hij uit. Tijdens de tweede GP van het jaar, die van China, mocht hij nog wel naar het podium. Verstappen eindigde in Shanghai als derde. 

Volgens de Limburger blijft Mercedes in het restant van het seizoen de grote favoriet. "Zij hebben gewoon de beste motor. Wij blijven onze auto ook verder ontwikkelen, maar dat doet iedereen. Op motorisch gebied zit er bij ons niet veel aan te komen, in tegenstelling tot andere teams. Dus we moeten alle zeilen bijzetten."

Verstappen kan in de Belgische Ardennen rekenen op flink wat steun. Er worden in Spa zo'n 100.000 Nederlandse fans verwacht. Vorig jaar was de race van de Red Bull-coureur, die als tweede mocht starten, al na één bocht verpest. Verstappen werd aangetikt en moest een stop maken. Uiteindelijk finishte hij als elfde.