311192
Wielrennen

Contador: 'Ik weet niet wat er met me gebeurde'

Alberto Contador

Alberto Contador

Alberto Contador zag maandag in de eerste bergetappe van de Ronde van Spanje de ene na de andere concurrent bij zich weg rijden. "Ik voelde me heel erg slecht", erkende de Spanjaard, die uiteindelijk 2 minuten en 33 seconden verloor op ritwinnaar Vincenzo Nibali.

Alberto Contador

Alberto Contador

"Op de klim van La Rabassa voelde ik het al", aldus Contador, die na de Vuelta zijn fiets aan de wilgen hangt. "Ik weet niet wat er met me gebeurde, maar ik voelde me super, super slap. Zelf toen het tempo nog relatief laag was, was het lastig om het bij te benen. Ik zei tegen (ploeggenoot, red.) Peter Stetina dat we de dag maar zo goed mogelijk door moesten komen en de komende dagen af moeten wachten. Ik hoop dat dit slechts een slechte dag was, misschien door een gebrek aan competitie."

"Het belangrijkste is nu om te herstellen en de reden voor mijn slechte dag te vinden. Dan kunnen we pas over de tactiek na gaan denken. Ik wil hoe dan ook gaan genieten deze Vuelta. Ik ben hier meer ontspannen dan in elke andere Vuelta die ik heb gereden. Natuurlijk wil ik verder van voren rijden, maar vandaag ging het niet. De komende dagen ga ik het weer proberen."