Nieuws/Sport
311239
Sport

Younes met Ajax mee naar Noorwegen

Amin Younes (r)

Amin Younes (r)

AMSTERDAM - Trainer Marcel Keizer van Ajax kan voor de return in de play-offs voor de Europa League tegen Rosenborg BK weer beschikken over Amin Younes. De Duitse vleugelspeler ontbrak zondag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-1) vanwege ziekte.

Amin Younes (r)

Amin Younes (r)

Behalve Younes is ook doelman Kostas Lamprou opgenomen in de groep die woensdag naar Noorwegen vliegt. Verder zijn er geen veranderingen in de selectie van de Amsterdammers ten opzichte van de wedstrijd tegen Groningen.

Donderdag wordt in Trondheim om 20.45 uur afgetrapt. Ajax moet een nederlaag van 1-0 zien weg te poetsen om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar bereikte de Amsterdamse ploeg de finale van het Europese bekertoernooi, waarin Manchester United te sterk was.

'Geduld is ook belangrijk'

Keizer denkt dat beide ploegen donderdag evenveel kans hebben om de groepsfase te halen. ,,We weten wat ons te wachten staat. Zij zullen behoudend spelen en wij zullen aanvallen. We zullen ervoor moeten zorgen dat we de counter er telkens uithalen'', aldus de coach dinsdag tegen Ajax TV. ,,Zelf zullen we onze kansen beter moeten benutten dan in de vorige wedstrijden. Geduld is ook belangrijk in dit soort wedstrijden. Dat je niet jezelf voorbij loopt en direct een doelpunt tegen krijgt.''