Nieuws/Sport
311642
Sport

Duitse hockeysters als groepswinnaar verder

De Duitse hockeysters staan in de halve finale.

De Duitse hockeysters staan in de halve finale.

AMSTELVEEN - De Duitse hockeyvrouwen hebben dinsdag bij het Europees kampioenschap ook de derde groepswedstrijd gewonnen. Het team van bondscoach Jamilon Mülders versloeg in het Wagener Stadion in Amstelveen Ierland met 5-1. Duitsland is daardoor zeker van winst in groep B, en ontloopt daardoor naar alle waarschijnlijkheid Nederland in de halve eindstrijd.

De Duitse hockeysters staan in de halve finale.

De Duitse hockeysters staan in de halve finale.

Duitsland had eerder al gewonnen van Schotland (4-1) en Engeland (1-0). De Engelse vrouwen (die Schotland met 2-0 aan de kant zetten) eindigden als tweede in poule B. Nederland speelt later op dinsdag in groep A tegen hekkensluiter Tsjechië, en kan tegen die ploeg groepswinst zeker stellen en treft dan donderdag Engeland. Nederland speelde vorig jaar in Rio de Janeiro de olympische finale tegen Groot-Brittannië, en verloor toen na shoot-outs.

Nike Lorenz, Franzisca Hauke, Pia Oldhafer, Cecile Pieper en Charlotte Stapenhorst maakten dinsdag de doelpunten voor Duitsland, dat in de halve finale stuit op Spanje of België.

Engeland won twee jaar terug het laatste EK, in Londen. Oranje werd in de finale verslagen. In 2013 ging de eindzege naar Duitsland. Nederland won het evenement bij de vrouwen in 2011 voor het laatst.