Nieuws/Sport
31201
Sport

Swansea City ontslaat Bradley na 85 dagen

Bob Bradley (links) staat weer op straat

Bob Bradley (links) staat weer op straat

SWANSEA - Na amper drie maanden heeft Swansea City al weer afscheid genomen van manager Bob Bradley. De Amerikaanse trainer werd dinsdag, na een dienstverband van 85 dagen, ontslagen door de club uit de Premier League. Bradley slaagde er niet Swansea City weg te krijgen uit de degradatiezone van de Engelse topcompetitie.

Bob Bradley (links) staat weer op straat

Bob Bradley (links) staat weer op straat

De voormalige bondscoach van de Verenigde Staten werd op 3 oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Francesco Guidolin. Onder leiding van de 58-jarige Bradley verloor Swansea City, de club van Mike van der Hoorn en Leroy Fer, zeven van de elf competitiewedstrijden. De ploeg uit Wales won twee keer, van Crystal Palace (5-4) en Sunderland (3-0).

Met twaalf punten uit achttien wedstrijden staan de 'Swans' voorlaatste in de Premier League, met alleen Hull City op basis van het doelsaldo onder zich. De kansloze nederlaag maandag op 'Boxing Day' tegen West Ham United (1-4) kostte Bradley zijn baan.

,,Helaas heeft het met Bob niet uitgepakt zoals we hadden verwacht'', zei voorzitter Huw Jenkins. ,,Halverwege het seizoen moeten we daarom deze ingreep doen.'' De assistenten Paul Williams en Alan Curtis hebben voorlopig de leiding over de hoofdmacht van Swansea City, terwijl de clubleiding op zoek gaat naar een nieuwe manager. De ploeg van Van der Hoorn en Fer speelt op oudejaarsdag tegen Bournemouth.