Sport/Darts
3125461
Darts

Van Barneveld: ’Ik had meer zenuwen dan ooit’

Direct domper ’Barney’ in Premier League

Raymond van Barneveld baalt als een stekker.

Raymond van Barneveld baalt als een stekker.

Raymond van Barneveld is zijn laatste Premier League begonnen met een pijnlijke nederlaag. In Newcastle verloor de vijfvoudig wereldkampioen met 7-4 in legs van James Wade.

Raymond van Barneveld baalt als een stekker.

Raymond van Barneveld baalt als een stekker.

„Ik had heel veel zenuwen, misschien wel meer dan ooit. Ik zat te duwen en te trekken aan mijn pijlen”, reageerde een teleurgestelde Van Barneveld na afloop tegenover RTL 7. „Ik gooide zo’n slappe leg op 4-3. Ik begrijp het gewoon niet.”

James Wade komt knap terug.

James Wade komt knap terug.

Van Barneveld kreeg in de beginfase vier kansen om een break te plaatsen, maar die pakte hij niet. In de zevende leg lukte de 51-jarige Hagenaar dat wel. Met dubbel 18 nam hij een 4-3 voorsprong. Vervolgens kreeg Van Barneveld twee kansen om de break te verzilveren, maar miste, waardoor Wade de stand gelijk trok.

Vervolgens won Wade vier legs op een rij. De 35-jarige Engelsman besloot het duel met een 124 finish en liet Van Barneveld teleurgesteld achter. De Nederlander zou zo graag deze editie nog een keer willen vlammen in de Premier League. In 2014 won hij de prestigieuze dartscompetitie door Michael van Gerwen te verrassen.

Tegen Wade benutte hij slechts vier van zijn dertien dubbels. Zijn linkshandige opponent deed het een stuk beter, met zeven rake dubbels uit twaalf pogingen.

Aan het einde van dit jaar hoopt Barney zijn loopbaan af te sluiten tijdens het WK in Londen. Het wordt voor de huidige nummer 28 van de Order of Merit nog een hele opgave om zich te plaatsen voor de mondiale titelstrijd.

Uitslagen

  • James Wade - Raymond van Barneveld 7-4
  • Gerwyn Price - Daryl Gurney 7-4
  • Chris Dobey - Mensur Suljovic 6-6
  • Michael van Gerwen - Michael Smith 7-5
  • Peter Wright - Rob Cross 6-6