Sport/Darts
3126089
Darts

Nerveuze Van Gerwen: ’Dat mag mij niet gebeuren’

Michael van Gerwen klopt Michael Smith.

Michael van Gerwen klopt Michael Smith.

Michael van Gerwen maakte in Newcastle een prima indruk tijdens de eerste Premier League-avond, maar de darter zelf voelde zich niet helemaal senang op het podium. Hij won wel, met 7-5 van Michael Smith.

Michael van Gerwen klopt Michael Smith.

Michael van Gerwen klopt Michael Smith.

„Ik was niet helemaal zelfverzekerd ”, zei de nummer één van de wereld in gesprek met RTL7. „Ik was best gespannen. Dat mag mij natuurlijk nooit gebeuren. Op een gegeven moment miste ik alle triples in één leg. Ik wil dan te graag. Dan lukt het vaak juist niet.”

Bij een 4-3 voorsprong voor de 29-jarige Nederlander pakte tegenstander Michael Smith uit met een 150-finish. „Die deed wel even zeer. Maar uiteindelijk sleep ik de wedstrijd eruit, dat is wel heel fijn. Dit geeft veel voldoening en zelfvertrouwen.”

Van Gerwen en Smith troffen elkaar begin dit jaar ook al tijdens de WK-finale. Ook toen zegevierde de Brabander.

Raymond van Barneveld, die dankzij een wildcard mag deelnemen aan de Premier League, ging onderuit in Newcastle. De Hagenaar werd met 7-5 verslagen door James Wade.

Ondanks het feit dat hij baalde van zijn verlies, bleef Barney positief. „Dit is een marathon, geen sprint”, zo stelde hij.