Sport/Darts
31273
Darts

'Wie had van tevoren gedacht dat Cristo zo goed zou gooien?'

'Van bruut goed niveau'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Ik had van te voren nooit gedacht dat hij zo kon gooien", aldus darter Michael van Gerwen na zijn bij vlagen nagelbijtende partij tegen de Spanjaard Cristo Reyes. "Ik niet in ieder geval. Ik ben blij dat ik deze er doorheen heb weten te slepen,'' aldus Mighty Mike voor de camera van RTL 7. "Het was van een bruut goed niveau."  

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen, de wereldkampioen van 2014, moest er wel bijzonder hard voor werken tegen Reyes, die aanzienlijk meer tegenstand bood dan verwacht. De Spanjaard haalde een imponerend hoog gemiddelde van ruim 106 punten per beurt, zelfs nog iets meer dan Van Gerwen (105). Desondanks trok 'Mighty Mike' de partij in zes sets naar zich toe: 4-2 (3-0 0-3 3-2 3-1 2-3 3-2).

"Dit moet ik in principe gewoon afhandelen. Het gaat erom dat je wint en niet de manier waarop," aldus Van Gerwen die dit jaar weer geldt als gedoodverfde favoriet voor de wereldtitel. 

De Brabander staat nu donderdag in de derde ronde tegenover Darren Webster. De Engelse 'Demolition Man' maakte in de tweede ronde grote indruk door de Australiër Simon Whitlock met 4-0 te verslaan.