Sport/Schaatsen
3128737
Schaatsen

Programma WK afstanden: dag 3

Kjeld Nuis is titelverdediger op de 1000 meter.

Kjeld Nuis is titelverdediger op de 1000 meter.

INZELL - De WK afstanden worden deze week verreden. In het Zuid-Duitse Inzell veroverde de Nederlands schaatsploeg tot dusver drie keer goud. Zaterdag zijn er opnieuw kansen op eremetaal.

Kjeld Nuis is titelverdediger op de 1000 meter.

Kjeld Nuis is titelverdediger op de 1000 meter.

De dag wordt afgesloten met de 10.000 meter voor mannen. Jorrit Bergsma is de man met het beste PR van het deelnemersveld, maar steekt momenteel niet in zijn beste vorm getuige zijn twaalfde plek op de vijf kilometer. Patrick Roest is de tweede Nederlandse deelnemer en zou om de zege moeten kunnen meedoen.

Nederland veroverde eerder dit WK al goud op de ploegachtervolging (mannen) en de teamsprint (mannen en vrouwen). Twee jaar terug tijdens de WK afstanden in Gangneung werd in totaal acht keer goud gewonnen. Destijds stond de teamsprint nog niet op het programma.

Programma dag 3 WK afstanden:

  • 15:49 uur: 10.000 meter mannen

Eerder op de zaterdag greep Esmee Visser net naast een gouden medaille op de 5000 meter. De schaatsster uit Leiden reed een baanrecord, maar zag hoe Martina Sablikova in de slotrit alsnog de snelste tijd klokte.

Op de 1000 meter bij de mannen won Kai Verbij het goud, voor Thomas Krol (zilver) en Kjeld Nuis (brons). Bij de vrouwen was er op dezelfde afstand geen eremetaal. Jutta Leerdam was als vijfde de hoogst geklasseerde Nederlandse.