Sport/Wielrennen
3134293
Wielrennen

Sprinter boekt eerste overwinning van 2019

Knappe zege Groenewegen

Dylan Groenewegen tijdens de training.

Dylan Groenewegen tijdens de training.

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op zak.

Dylan Groenewegen tijdens de training.

Dylan Groenewegen tijdens de training.

De Amsterdammer van Jumbo-Visma won de slotetappe van de Ronde van Valencia door in de sprint de Noor Alexander Kristoff en de Italiaan Matteo Trentin achter zich te houden. Kort voordat de sprint werd ingezet was er nog een massale valpartij in het peloton.

De eindzege was voor Ion Izagirre, De Spanjaard, die uitkomt voor Astana, nam zaterdag de leiderstrui over van de Noor Edvald Boasson Hagen. Dat gebeurde in een lastige rit waarin Izagirre als vierde finishte. De ritzege was voor de Brit Adam Yates die wereldkampioen Alejandro Valverde uit Spanje van dagsucces afhield. De Spanjaard werd nog wel tweede in het eindklassement, voor zijn landgenoot Pello Bilbao.

Teamprestatie

Groenewegen sprak van een overwinning voor de hele ploeg. „Het team was vandaag heel erg sterk. Het was een zware finale met veel bochten en het tempo lag erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje te ver, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken. De ploeg heeft vandaag de hele dag op kop gereden en ik ben blij dat ik het voor hen heb kunnen afmaken.”

Groenewegen onderging in december een operatie aan zijn linkerhand, maar zei toen al dat zijn geplande seizoensstart in Valencia niet in gevaar zou komen. „Dit geeft vertrouwen naar de wedstrijden die gaan komen. Het is niet alleen mijn eerste zege, maar ook de eerste voor de ploeg onder de nieuwe naam. Ik ben heel erg blij. De kop is eraf.”