Nieuws/Sport
3135047
Sport

Grol grijpt naast medaille bij Grand Slam Parijs

PARIJS - Henk Grol heeft naast een medaille gegrepen op de Grand Slam in Parijs.

Hij verspeelde in de strijd om brons een voorsprong tegen Kokoro Kageura. Grol, uitkomende in de zwaarste gewichtsklasse, werd met nog anderhalve minuut op de klok hard op zijn rug gegooid.

Golden score

Grol begon voortvarend aan het prestigieuze toernooi in de hoofdstad van Frankrijk. Hij knokte zich naar de halve finale met overwinningen op de Zuid-Koreaan Jaegu Youn, Ahmed Wahid uit Egypte en de Duitser Sven Heinle. In de halve eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de Japanner Hisayoshi Harasawa, de nummer 2 van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Grol raakte vermoeid en probeerde het gevecht zo veel mogelijk te vertragen. In de golden score capituleerde hij alsnog.

Grol eindigde als vijfde, net als Tornike Chakadua zaterdag in de klasse tot 60 kilogram. De 22-jarige Noord-Hollander verloor de wedstrijd om het brons in de klasse tot 60 kilogram van Amartuvchyn Dachdavaa uit Mongolië. De moegestreden Chakadua kreeg vlak voor het verstrijken van de tijd zijn derde straf vanwege passiviteit en verloor zo op ippon.

Van ’t End

Noël van ’t End (- 90 kg) strandde in de derde ronde. Michael Korrel en Simeon Catharina (beiden -100 kg) verloren in de tweede ronde. De vrouwen bleven zondag ook zonder succes. Marhinde Verkerk en Karen Stevenson overleefden de eerste ronde van de klasse tot 78 kilogram niet. Sanne van Dijke en Hilde Jager verloren in de tweede ronde van de klasse tot 70 kilogram.

Roy Koffijberg (-60 kilogram), Sam van ’t Westende (-73), Dewy Karthaus en Margriet Bergstra (beiden -57 kg) werden zaterdag vroeg uitgeschakeld in Parijs.