Sport/Voetbal
313563797
Voetbal

’Hij is de trainer die we willen’

Officieel: Ronald Koeman blijft trainer van FC Barcelona

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Wat al in de lucht hing is nu ook officieel geworden: Ronald Koeman blijft hoofdtrainer van FC Barcelona. De afgelopen weken stond de positie vooral bij voorzitter Joan Laporta ter discussie, maar de 58-jarige Nederlander blijft dus gewoon, zo heeft Laporta nu ook bevestigd.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

De oud-bondscoach van Oranje ondertekende vorig jaar een contract tot medio 2022 bij zijn vroegere club. Hij krijgt nu na een paar onzekere weken alsnog het vertrouwen van de clubleiding, zo maakte Laporta duidelijk.

Laporta prees het voorbeeldige gedrag van Koeman tijdens de periode van reflectie. „We zien dat de coach heel gemotiveerd is en hij heeft al een jaar ervaring ’in deze kleedkamer’, die we nog willen versterken. Ik denk dat Koeman het goed zal doen, want hij is de trainer die we willen.”

Volgens de voorzitter is er nog geen sprake van een langer contract voor Koeman in Barcelona. „Mogelijk dat we binnenkort om de tafel gaan om dit onderwerp te bespreken”, zei hij. Ook zal de coach geen salaris inleveren en is zijn contract niet aangepast. „Koeman heeft vorig seizoen al ingeleverd op zijn salaris. Dus daar hebben we het niet eens over gehad”, zei de voorzitter.

Koeman won afgelopen jaar de Copa Del Rey met FC Barcelona, maar er was toch wat discussie over zijn positie omdat de Catalanen teleurstellend afsloten, ondanks een geweldig middenstuk van het seizoen. Maar Koeman blijft dus, en zal nu hopen dat sterspeler Lionel Messi hetzelfde doet.

Messi wilde aan het begin van het seizoen vertrekken uit Barcelona, maar onder Koeman beleefde de volgens velen beste voetballer ooit een sterk seizoen. Het is nu de vraag of de bijna 34-jarige Messi nog een keer voor een andere club wil spelen of met Koeman en ook Frenkie de Jong aan een nieuw Barça wil bouwen.