Sport/Voetbal
3135952
Voetbal

Ten Hag spreekt voorkeur voor Labyad uit

Zakaria Labyad

Zakaria Labyad

ALMELO - De trap van Zakaria Labyad en zijn hattrick met Jong Ajax tegen Jong PEC Zwolle bezorgde de middenvelder een invalbeurt tegen Heracles Almelo.

Zakaria Labyad

Zakaria Labyad

Voor de aankoop hield trainer Erik ten Hag in de 63e minuut David Neres aan de kant. Hoewel de Braziliaan een week daarvoor als invaller tegen VVV-Venlo in achttien minuten eenmaal scoorde en twee assists gaf.

„Ik heb gekeken wat de wedstrijd nodig had”, aldus Ten Hag na afloop. „Met Schöne aan de kant miste ik ook iemand voor de spelhervattingen, terwijl Heracles juist veel goals incasseert uit vrije trappen en corners. Labyad is iemand die een doelpunt kan maken, assists geeft en goed is bij de spelhervatting. Tagliafico scoorde bijna uit zo’n dood spelmoment.”

Dynamiek

Verder wilde Ten Hag dynamiek op het middenveld houden. Vandaar dat tegelijkertijd met Labyad ook Noussair Mazraoui kwam voor het duo Schöne-Donny van de Beek. Met deze twee wissels en Kasper Dolberg in de slotfase (noodgedwongen) voor de licht gekwetste Frenkie de Jong lukte het Ajax en Ten Hag desondanks niet om de blamerende 1-0 nederlaag in Almelo af te wenden.