Sport/Voetbal
3139943
Voetbal

Crowdfunding levert 24.000 euro op

De Kogel ontroerd bij benefietduel

Leon de Kogel verricht de aftrap.

Leon de Kogel verricht de aftrap.

UTRECHT - Leon de Kogel heeft in de rust van het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles een cheque in ontvangst genomen voor een bedrag van ruim 16.000 euro.

Leon de Kogel verricht de aftrap.

Leon de Kogel verricht de aftrap.

Dat geld is bijeengebracht door een crowdfunding-actie om de oud-speler van FC Utrecht, Go Ahead Eagles, Almere City en VVV-Venlo financieel te ondersteunen. De Kogel heeft door een ernstig auto-ongeluk op Malta zijn voetballoopbaan abrupt moeten beëindigen en is geconfronteerd met hoge medische kosten, waardoor hij het financieel lastig heeft. Ook de opbrengst van het in 2-4 geëindigde duel gaat naar De Kogel, een bedrag van circa 7600 euro.

De Kogel toonde zich geëmotioneerd door alle support. „De mooie woorden die iedereen heeft gesproken voel je binnenkomen. Het is een dubbel gevoel, want je staat natuurlijk liever op een andere manier in het middelpunt. Maar het is fantastisch wat er voor mij is georganiseerd. Dit is een mooi steuntje in de rug en het helpt me om verder te gaan met mijn leven. Ik wil daar iedereen voor bedanken.”