Sport/Voetbal
314124311
Voetbal

’Even afwachten of hij nog een reactie krijgt’

Juventus rekent weer op De Ligt

Matthijs de Ligt gaat een kopduel aan.

Matthijs de Ligt gaat een kopduel aan.

Trainer Maurizio Sarri van Juventus rekent tegen AC Milan op Matthijs de Ligt.

Matthijs de Ligt gaat een kopduel aan.

Matthijs de Ligt gaat een kopduel aan.

De 20-jarige verdediger heeft de training weer hervat, nadat hij de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou had overgeslagen vanwege een lichte enkelblessure. Zonder De Ligt won de ’Oude Dame’ met 2-1 in de Russische hoofdstad, dankzij een doelpunt in blessuretijd van Douglas Costa.

De oud-Ajacied maakte vorige week nog de enige treffer in de gewonnen stadsderby tegen Torino (0-1). De Ligt vierde zijn eerste doelpunt in dienst van Juventus. De ploeg van Sarri ontvangt zondagavond AC Milan, de nummer 12 van de Serie A.

„Hij heeft weer meegetraind, het is even afwachten of hij nog een reactie krijgt”, zei Sarri over De Ligt. Twijfels zijn er ook over Cristiano Ronaldo, die zich in Moskou moest laten vervangen vanwege knieklachten. „Hij heeft gisteren apart getraind met de fysio’s, het is afwachten”, aldus Sarri. „Het gaat in ieder geval niet om iets ernstigs.”

De Ligt werd vrijdag al opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het laatste duel in de EK-kwalificatie met Noord-Ierland en Estland.