Sport/Autosport
3142900
Autosport

F1-team Renault presenteert ’oude’ bolide

De ’nieuwe’ Renault RS19.

De ’nieuwe’ Renault RS19.

Het Formule 1-team van Renault toonde dinsdag de wagen voor het nieuwe seizoen aan het publiek, maar qua kleuren is er nagenoeg niets veranderd ten opzichte van de bolide van vorig jaar.

De ’nieuwe’ Renault RS19.

De ’nieuwe’ Renault RS19.

Het nummer drie op de Renault is wel nieuw. Daniel Ricciardo stapte deze winter over van Red Bull Racing en nam zijn vertrouwde cijfer mee naar de Franse renstal. De Australiër vervangt de naar McLaren vertrokken Spanjaard Carlos Sainz.

De Duitser Nico Hülkenberg begint op zondag 17 maart, wanneer de Grand Prix van Australië op het programma staat, aan zijn derde seizoen namens Renault.

Teambaas Cyril Abiteboul is van mening dat de Franse renstal de sterkste bezetting van alle deelnemende teams heeft met Daniel Ricciardo en Hülkenberg.

„Daniel neemt de ervaring van een racewinnaar mee én kennis en Nico is een van de meest onderschatte coureurs. Ze vullen elkaar goed aan en ik hoop dat ze de auto hebben waarin ze hun grote talent kunnen laten zien”, aldus Abiteboul.

Renault heeft sinds 2016 weer een eigen fabrieksteam. De afgelopen jaren boekte het team geleidelijk progressie met als gevolg de vierde plaats bij de constructeurs in 2018. Voor het kampioenschap in 2019 heeft het team een nieuwe motor ontwikkeld waarvan de verwachtingen hoog zijn.