Sport/Autosport
3144385
Autosport

’Dat zag ik terug op de weegschaal’

Verstappen moest extra hard trainen

Max Verstappen: „De tijd zal het leren.”

Max Verstappen: „De tijd zal het leren.”

Max Verstappen liet de teugels eind november - na de slotrace in Abu Dhabi - even helemaal vieren en daar kreeg de Formule 1-coureur een paar weken later de rekening voor gepresenteerd.

Max Verstappen: „De tijd zal het leren.”

Max Verstappen: „De tijd zal het leren.”

„Ik heb gegeten wat ik wilde en daar heb ik van genoten. Maar ik zag het vervolgens wel terug toen ik in januari op de weegschaal ging staan”, aldus de 21-jarige Red Bull-rijder in een video op het YouTube-kanaal van zijn team.

„Ik heb het er weer af moeten trainen, maar dat was niet erg. Ik wist dat ik sowieso hard moest trainen om me klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.”

Verstappen vermaakte zich gedurende de wintermaanden vooral met fietstrainingen, hardlooprondjes en krachtoefeningen met zijn eigen lichaamsgewicht. „Ik vond het erg lekker om twee, drie weken vrij te zijn, maar daarna begon het alweer te kriebelen.”

Verstappen wilde zich nog niet uitspreken over zijn doelen voor 2019. „Dat hangt af van hoe goed de auto en de Honda-motor zijn. En dat weten we pas tijdens de eerste race in Australië. De tijd zal het leren.”

Bekijk hieronder het volledige interview met Max Verstappen: