Sport/Voetbal
3152906
Voetbal

Middenvelder noemt Ajax niet kansloos in return

Van de Beek: ’Dan zit je al snel op de brommer’

Donny van de Beek probeert het Madrileense doel onder vuur te nemen.

Donny van de Beek probeert het Madrileense doel onder vuur te nemen.

Na het boeiende voetbalgevecht tussen Ajax en Real Madrid (1-2) wilde Donny van de Beek weinig horen over het sterke spel van zijn ploeg.

Donny van de Beek probeert het Madrileense doel onder vuur te nemen.

Donny van de Beek probeert het Madrileense doel onder vuur te nemen.

„Wij krijgen de meeste kansen, maar verliezen omdat de tegenstander voldoende heeft aan twee mogelijkheden”, zei Van de Beek teleurgesteld. „Dat is gewoon erg balen.”

Natuurlijk beseft ook Van de Beek dat Ajax de winnaar van de laatste drie edities van de Champions League aan het wankelen had gebracht. Wie Ajax zag voetballen tegen Real, die moet zich bijna wel hebben afgevraagd hoe het mogelijk is dat dezelfde ploeg na de winterstop acht punten heeft ingeleverd tegen sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.

„In deze ambiance, tegen zo'n grote tegenstander, zit je al snel op de brommer”, doelde Van de Beek op de manier waarop Ajax weer net als voor de winterstop als een team aanviel en verdedigde. „Dan kan je bijna niet verzaken. Maar zo moeten we iedere week ook in de Eredivisie alles geven. Het is schandalig dat dit de laatste weken niet is gebeurd. Dus laten we dit alsjeblieft meenemen naar de resterende competitiewedstrijden.”

Ajax speelde ook zo goed omdat Dusan Tadic de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg in de spits en er daardoor op de linkerflank eindelijk weer eens vanaf de aftrap plek was voor David Neres. De Braziliaan verdient meer dan een plaats op de bank. En met Tadic voor zich, komt ook Van de Beek beter tot zijn recht.

„Het is fijn om zo te voetballen met Dusan”, erkent de Amsterdamse middenvelder. „En Neres was volgens mij geweldig. Maar wat wil je dat ik hier nog meer over zeg? Met Dolberg en Huntelaar hebben we ook twee goede spitsen.”

„Het was jammer dat onze openingstreffer van Tagliafico door de videoscheidsrechter werd afgekeurd”, zei Van de Beek. „Maar hij zal het wel goed hebben bekeken, dat mag ik toch aannemen. Vlak voor die 1-2 ging Frenkie de Jong naar de grond. Maar ook dat moment zal wel beoordeeld zijn. Misschien hadden we na die 1-1 dat punt wel moeten koesteren. Maar in zo'n wedstrijd gaan we altijd voor de winst. Dat hoort ook wel een beetje bij Ajax. We kregen ook nog kansen. Vooral Dolberg was nog dichtbij. Uiteindelijk is het nu nog moeilijker geworden om de kwartfinale te bereiken. Toch zijn we over drie weken nog niet kansloos, al moeten we daar minimaal twee keer scoren. Ik vond Real af en toe ook slordig en Ramos is geschorst. Dat is toch hun beste verdediger.”