Nieuws/Sport
315381
Sport

Keizer: 'Ik ben voor deze blamage verantwoordelijk'

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Ajax-trainer Marcel Keizer neemt het zichzelf kwalijk dat de Amsterdammers door Rosenborg zijn uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Europa League. "Want ik ben verantwoordelijk", zei hij na de 3-2 nederlaag. "Het is een blamage dat we uitgeschakeld zijn."

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Keizer wilde zich niet verschuilen achter het gegeven dat directeur spelersbeleid Marc Overmars het vertrek van Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Davinson Sanchez niet tijdig heeft opgevangen. "Volgens mij speelden we met acht spelers die drie maanden geleden de finale van de Europa League voetbalden", zei hij.

Lees ook op telesport.nl: - 'Harde woorden na Ajax-onwaardig optreden' - Van der Sar gaat ook 'naar zichzelf kijken' - Veltman: 'Het worden lange weken' - Statistieken: treurige avond Nederlandse voetbal - Ajax blameert zich in Europa - COLUMN: 'Erfenis Bosz verkwanseld'

Joël Veltman en zijn ploeggenoten druipen af na de blamage in Noorwegen

Joël Veltman en zijn ploeggenoten druipen af na de blamage in Noorwegen

"We scoren te moeilijk en geven de doelpunten te makkelijk weg", constateerde Keizer. "We begonnen heel goed maar geven de 1-0 weg. Dan komen we met 2-1 voor en verzuimen we verder afstand te nemen. In de slotfase gaan we achterin weer in de fout."

Zeefuik

Ajax gaf de zege weg nadat Keizer verdediger Deyovaisio Zeefuik voor aanvaller Kasper Dolberg had gebracht. Voor die wissel leek er niets aan de hand voor de formatie uit Amsterdam. "Ik wilde de boel zo op slot gooien", zei Keizer.