Sport/Darts
3157851
Darts

Van Barneveld verrast met sterke comeback

Raymond van Barneveld krijgt een mooie opkomst.

Raymond van Barneveld krijgt een mooie opkomst.

Raymond van Barneveld heeft in de Premier League een knappe comeback bewerkstelligd.

Raymond van Barneveld krijgt een mooie opkomst.

Raymond van Barneveld krijgt een mooie opkomst.

In Glasgow maakte de 51-jarige Hagenaar een 2-6 achterstand ongedaan tegen Gerwyn Price: 6-6 in legs. Vorige week verloor Van Barneveld zijn eerste duel van zijn laatste Premier League. In Newcastle ging hij onderuit tegen James Wade.

Van Barneveld wil dolgraag pieken in zijn laatste jaar bij de PDC, maar sinds zijn aankondiging dat hij ermee gaat stoppen na het WK 2020 ging het bergafwaarts met de Nederlander. Tijdens het WK verloor hij direct in de eerste ronde en ook in de Premier League is de winnaar van 2014 ver verwijderd van zijn topvorm.

Wellicht dat zijn knappe wederopstanding tegen Price zijn vertrouwen een boost kan geven. In de laatste leg miste de darter uit Wales dubbel 12 voor een 144-finish, waarna Van Barneveld zijn vierde kans op een gelijkspel wel pakte. Price miste in totaal vier kansen op een overwinning.

Ondanks het punt maakte Van Barneveld een matige indruk. Een gemiddelde van nog geen 89 en een dubbelpercentage van 35 procent spreken niet bepaald tot de verbeelding. Price gooide 95.6 gemiddeld en had een beter finishpercentage, maar bleef wel balend achter.

Van Barneveld sleept er een punt uit.

Van Barneveld sleept er een punt uit.

„Ik ben heel blij met een punt. Dat moet ook wel als je met 6-2 achterstaat”, besefte Van Barneveld na afloop. Volgende week neemt hij in Dublin het op tegen Mensur Suljovic.

Uitslagen

Peter Wright - Michael Smith 6-6

Rob Cross - James Wade 7-4

Raymond van Barneveld - Gerwyn Price 6-6

Daryl Gurney - Glen Durrant 7-3

Mensur Suljovic - Michael van Gerwen 3-7