Sport/Voetbal
315946702
Voetbal

Manchester City nu wél bij de les

Gabriel Jesus legt aan voor de fraaie 1-0.

Gabriel Jesus legt aan voor de fraaie 1-0.

BURNLEY - Regerend landskampioen Manchester City heeft de uitwedstrijd tegen middenmoter Burnley in de Premier League met ruime cijfers gewonnen: 1-4.

Gabriel Jesus legt aan voor de fraaie 1-0.

Gabriel Jesus legt aan voor de fraaie 1-0.

Voor de bezoekers trof Gabriel Jesus twee keer doel. De Braziliaan had in zijn laatste tien duels voor City en de nationale ploeg niet gescoord.

De laatste twee treffers van City kwamen op naam van de Spanjaard Rodri en de Algerijn Riyad Mahrez. Erik Pieters kon als verdediger van Burnley weinig aan het spelbeeld veranderen. Invaller Robbie Brady zorgde in de 89e minuut voor het doelpunt van de thuisclub.

Manchester City, dat zaterdag bij Newcastle United op 2-2 bleef steken, staat nu op 32 punten. Liverpool heeft er 8 meer. De koploper speelt woensdag thuis tegen stadgenoot Everton.

Van Aanholt

Eerder op de avond won Crystal Palace op eigen veld met 1-0 van Bournemouth. Patrick van Aanholt moest in de eerste helft het veld verlaten met een blessure. Zijn vervanger, Jeffrey Schlupp, maakte een kwartier voor tijd na een solo het doelpunt. Crystal Palace klom voorlopig naar de vijfde plek.