Sport/Tennis
3163166
Tennis

Wawrinka treft Nishikori in halve finale

Stan Wawrinka

Stan Wawrinka

ROTTERDAM - Stan Wawrinka heeft de halve finales behaald van het ABN AMRO-tennistoernooi.

Stan Wawrinka

Stan Wawrinka

De 33-jarige Zwitser, die in Rotterdam op een wildcard meedoet, versloeg in twee sets de Canadees Denis Shapovalov: 6-4 7-6 (4).

Wawrinka brak de opslag van Shapovalov in de negende game van de eerste set en greep meteen de set. Met een vroege break in de tweede set en zelfs een dubbele break leek het niet meer mis te kunnen gaan voor de Zwitser, die sterk speelde.

Tiebreak

Shapovalov gaf echter niet op en kwam terug tot 5-5 en zelf voor op 6-5. Wawrinka wankelde en kon er nog net een tiebreak uitslepen. Enkele onnauwkeurige slagen in de tiebreak werden de als tiende geplaatste Shapovalov echter fataal.

„Ik was heel tevreden met mijn spel, maar in de tweede set kwam hij ineens in de wedstrijd. Ik denk dat ik hem meer tijd gaf om zijn spel te spelen”, zei Wawrinka bij Ziggo Sport. „Ik werd wel een beetje zenuwachtig, want ik heb niet zo heel veel wedstrijden gespeeld de laatste tijd. Ik ben blij dat ik de halve finales heb bereikt.”

Blessureleed

Wawrinka won het toernooi in Rotterdam in 2015 en is op de weg terug na een lange periode van blessureleed. Het is voor de Zwitser de eerste keer sinds het toernooi van Sint-Petersburg in september vorig jaar dat hij de halve finale haalt. In de halve finale treft Wawrinka Kei Nishikori. De als eerste geplaatste Japanner rekende in Ahoy in twee sets af met Marton Fucsovics: 6-3 6-2.

Nishikori, de nummer 7 van de wereld, had in de eerste set weinig te duchten van de Hongaar die 31 plaatsen lager staat. In de tweede set pakte Fucsovics meteen een break voorsprong, maar Nishikori zette dat eenvoudig recht en stoomde door naar zijn eerste matchpoint op 5-2. Met een mooie volley maakte hij het meteen af.