Sport/Voetbal
3165177
Voetbal

Trefzekere Weghorst bijna in dubbele cijfers

Wout Weghorst is trefzeker voor VfL Wolfsburg.

Wout Weghorst is trefzeker voor VfL Wolfsburg.

WOLFSBURG - Wout Weghorst heeft er met een doelpunt mede voor gezorgd dat VfL Wolfsburg door een 3-0 zege naar de vijfde plaats in de Bundesliga is gestegen.

Wout Weghorst is trefzeker voor VfL Wolfsburg.

Wout Weghorst is trefzeker voor VfL Wolfsburg.

De Nederlandse spits benutte twintig minuten voor tijd een strafschop tegen FSV Mainz, en tekende daarmee voor de 2-0. Maximilian Arnold (1-0) en Robin Knoche (3-0) maakten de andere doelpunten . Door de zege hebben Die Wölfe nu twee punten meer dan Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen, die allebei zondag in actie komen.

Weghorst speelde het hele duel voor de thuisclub, waar Paul Verhaegh negentig minuten op de bank bleef. Bij tegenstander Mainz startte Jean-Paul Boëtius, maar de oud-Feyenoorder werd een kwartier voor tijd gewisseld. De goal van Weghorst was zijn negende in de Bundesliga dit seizoen.

Jeffrey Bruma viel kort voor tijd in bij Schalke 04, dat thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen SC Freiburg. Door een rode kaart voor Suat Serder speelde de thuisclub ruim een helft met een man minder. Joshua Brenet kwam niet verder dan toekijken. De verdediger zag zijn ploeggenoten van Hoffenheim wel winnen, met 3-0 van Hannover 96. RB Leipzig verstevigde de vierde plaats, door met 3-1 bij VfB Stuttgart te winnen.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga