Sport/Tennis
3165188
Tennis

Fransman naar finale ABN AMRO-toernooi

Monfils verslaat sterke Medvedev

Gael Monfils

Gael Monfils

Gaël Monfils heeft bij het ABN AMRO-tennistoernooi de finale bereikt. De 32-jarige Fransman nam tegen Daniil Medvedev revanche voor de verloren halve finale van vorige week in Sofia. Hij versloeg de als vijfde geplaatste Rus met 4-6 6-3 6-4.

Gael Monfils

Gael Monfils

Monfils ging vorige week in twee sets onderuit tegen de tien jaar jongere Medvedev. Een paar foutjes op 5-4 kostten hem nu de eerste set. Met een snelle break in de tweede set was hij echter terug in de de wedstrijd. Ook in de derde set nam de 32-jarige een break voorsprong, maar Medvedev kwam terug tot 3-3. Monfils won opnieuw de opslagbeurt van de Rus en kon op 5-4 serveren voor de wedstrijd. Op zijn eerste matchpoint sloeg hij toe.

Monfils verloor in 2016 de finale in Rotterdam van Martin Klizan. In de finale zondag treft hij de winnaar van de partij tussen de Zwitser Stan Wawrinka en Kei Nishikori uit Japan.

De Franse tennisser is blij dat hij in de finale staat en hoopt weer eens een grote titel te kunnen winnen. Ruim een jaar geleden won hij op het toernooi van Doha zijn laatste titel. In oktober verloor hij het ATP-toernooi van Antwerpen.

Na zijn nederlaag vorige week tegen Medvedev, wist Monfils hoe hij het deze keer moest aanpakken. ,,Ik wilde lange rally's spelen en dat betaalde zich uiteindelijk uit'', lichtte hij zijn tactiek bij Ziggo Sport toe. ,,Hij was na zijn opslag toch een fractie langzamer en dat was voor mij genoeg om grip op hem te krijgen."