Sport/Darts
3165321
Darts

Nederlander zet iedereen te kijk in Wigan

Video: Briljante prestatie Van Gerwen

Michael van Gerwen verkeert in grootse vorm.

Michael van Gerwen verkeert in grootse vorm.

Michael van Gerwen blijft de dartswereld verbazen met schitterende prestaties.

Michael van Gerwen verkeert in grootse vorm.

Michael van Gerwen verkeert in grootse vorm.

De nummer één van de wereld produceerde zaterdagmiddag bij Players Championship 3 in Wigan voor het tweede weekeinde op een rij een negendarter. Deze keer was Jamie Hughes het slachtoffer van Van Gerwen.

Het bijzondere aan de negendarter van Van Gerwen is dat hij die produceerde zonder 180 te gooien. De 29-jarige Brabander gooide achtereenvolgens 177, 174 en 150. Een zelden vertoonde route richting perfectie. Het is leuk om zo af en toe wat anders te proberen”, twitterde Mighty Mike met een knipoog.

Wéér een eindzege

Van Gerwen, die voor de achttiende keer in zijn loopbaan een negendarter gooide, sloot de dag natuurlijk af met zijn zoveelste eindoverwinning. Hij toonde zich de beste in een veld van 128 spelers. In de finale nam de beste darter van de wereld Ian White te grazen: 8-5 in legs. Met twee keer een 160-finish en een uitgooi van 170 maakte de drievoudig wereldkampioen opnieuw veel indruk.

Van Gerwen pakte vorige week ook al de overwinning bij het eerste Players Championship-toernooi. Bovendien werd de Nederlander in 2019 wereldkampioen en greep hij voor de vijfde keer in successie de overwinning bij The Masters. In de Premier League is hij in zijn eentje koploper.

Bekijk hieronder de fenomenale negendarter van Van Gerwen: