Sport/Voetbal
3170833
Voetbal

Franse oefenmeester ziet baan als manager bij The Blues wel zitten

’Zidane eist 200 miljoen euro budget bij Chelsea’

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane heeft wel oor naar een baan als manager bij Chelsea, maar alleen als de club aan zijn voorwaarden voldoet.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Momenteel staat Maurizio Sarri nog aan het roer bij Chelsea, maar de resultaten van de Londense club vallen vies tegen. Chelsea staat namelijk op een teleurstellende zesde plaats, een positie die geen recht geeft op Europees voetbal voor volgend seizoen.

Volgens het Engelse The Sun zou Zidane een beoogd opvolger kunnen zijn van de Italiaan. De Franse oefenmeester zou zelfs al open staan voor een gesprek.

Eisen

De voormalig trainer van Real Madrid wil echter niet zomaar het stokje overnemen van Sarri. Zidane komt alleen richting Londen als Chelsea aan zijn eisen kan voldoen.

Ten eerste wil de Fransman dat sterspeler Eden Hazard bij The Blues blijft. Daarbij wil Zidane tevens de beschikking krijgen over 200 miljoen euro, zodat hij een sterk team rondom de Belgische aanvaller kan bouwen.

Als derde eis wil Zidane mede-zeggenschap hebben over de aanstelling van stafleden en spelers, iets wat nu vooral toekomt aan Marina Granovskaia.

Loodzwaar

De geruchten dat de clubleiding Zidane wil binnenhalen zal Sarri niet lekker liggen. Alleen een indrukwekkende zegereeks lijkt de 60-jarige trainer te kunnen redden. Makkelijk wordt dat niet, want er staat Chelsea tot eind deze maand een loodzwaar programma te wachten:

  • 18 februari: Chelsea - Manchester United (FA Cup)
  • 21 februari: Chelsea - Malmö FF (Europa League)
  • 24 februari: Chelsea - Manchester City (League Cup)
  • 27 februari: Chelsea - Tottenham (Premier League)

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League.