Sport/Autosport
3171104
Autosport

Video: Verstappen laat Honda-motor brullen

Max Verstappen stuurt zijn bolide RB15 over het circuit van Barcelona.

Max Verstappen stuurt zijn bolide RB15 over het circuit van Barcelona.

Max Verstappen is maandag begonnen aan de eerste testdag op het circuit van Barcelona. De 21-jarige Formule 1-coureur stapte in de vroege ochtend in zijn nieuwe RB15, die dit keer weer in de vertrouwde kleuren (geel, rood en donkerblauw) aan de aanwezigen werd getoond.

Max Verstappen stuurt zijn bolide RB15 over het circuit van Barcelona.

Max Verstappen stuurt zijn bolide RB15 over het circuit van Barcelona.

De nieuwe bolide werd vorige week bij de presentatie op het circuit van Silverstone al onthuld, maar bij die gelegenheid had de RB15 nog een speciale kleur gekregen: rood met donkerblauw. „We hebben er de afgelopen jaren steeds voor gekozen de wagen bij de kick-off een ander uiterlijk te geven. Maar we keren steeds snel terug naar de bekende kleuren, die zijn onderdeel van onze identiteit. We zijn daarmee de afgelopen vijftien jaar een makkelijk te herkennen icoon in de Formule 1-pits geworden”, luidde de verklaring vanuit de teamleiding.

De fans kijken reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, dat op zondag 17 maart in Australië officieel van start gaat. Eerst strijken de coureurs de komende twee weken neer in Barcelona voor de testdagen. Verstappen trapte maandagochtend voor Red Bull Racing als eerste af. Zijn teamgenoot Pierre Gasly mag dinsdag aan de bak, waarna het woensdag weer de beurt is aan Verstappen en op donderdag sluit Gasly de eerste testweek voor Red Bull af.

Bekijk hieronder de eerste beelden van Max Verstappen in Barcelona:

De grootste verandering bij Red Bull is natuurlijk de nieuwe motor van leverancier Honda. Red Bull verbrak vorig jaar de jarenlange samenwerking met motorleverancier Renault en hoopt vanaf dit jaar met Honda een serieuze gooi naar de wereldtitel te doen. In de voorgaande jaren waren Mercedes en Ferrari op de meeste circuits sneller. Verder is de brede voorvleugel één van de opvallende dingen.

De Nederlandse coureur kwam maandag op het circuit van Barcelona met zijn RB15 tot 52 rondjes. Verstappen noteerde een beste tijd van 1.20,174. Later op de avond zal hij met een eerste reactie komen. Meer updates volgen hier later.