Sport/Voetbal
3173901
Voetbal

Video: Opmerkelijke beslissing Poolse VAR

Rémy ziet direct rood

Rémy ziet direct rood

WARSCHAU - Er zijn inmiddels al wat beslissingen van de VAR geweest die op z’n minst vreemd waren, maar wat William Rémy van Legia Warschau in Polen overkwam is wel erg opvallend.

Rémy ziet direct rood

Rémy ziet direct rood

De verdediger werd van het veld gestuurd met twee keer geel, maar na tussenkomst van de VAR teruggeroepen, om een directe rode kaart te krijgen. En dus weer weggestuurd te worden.

Remy maakte een overtreding, waarbij de scheidsrechter hem een tweede gele kaart gaf. Oftewel, de Legia Warschau-speler kon inrukken met rood en naar de kleedkamer. Vervolgens vroeg de Poolse VAR aan de leidsman om de beelden toch nog maar eens te bekijken.

Iets wat hij dus ook deed. De fluitsman was gedecideerd na het zien van de beelden en riep Rémy terug het veld op. Resultaat: een directe rode kaart voor de verdediger.

Dit lijkt op het eerste gezicht een gekke beslissing, maar uiteraard heeft dit alles te maken met de strafmaat die bij een tweede gele- of bij een rode kaart hoort. Gezien de ernst van de overtreding stond de VAR erop om de verdediger de zwaardere straf te geven die hij verdiende.