Sport

'Van Persie moet zich afmelden bij Oranje'

Door Van onze Telesportredactie

Robin van Persie

Robin van Persie

Reuters

Robin van Persie lijkt zich af te moeten gaan melden bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe is na twee jaar weer opgeroepen, maar kampt volgens het doorgaans betrouwbare Turkse NTVSport met een schouderblessure.

Robin van Persie

Robin van Persie

Reuters

Van Persie werd tijdens het Europa League-duel van Fenerbahçe met FK Vardar Skopje al binnen het uur gewisseld. Volgens NTVSpor was dit noodzakelijk, omdat de aanvaller bij een val scheurtjes in het kapsel van zijn schouder op had gelopen. Hierdoor zou hij tien tot twaalf dagen aan de kant staan.

De KNVB zegt nog niet op de hoogte te zijn. "Zodra we meer weten, komen we daar mee naar buiten", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Bondscoach Dick Advocaat nam Van Persie, topscorer aller tijden van Oranje, op in zijn selectie voor de komende interlands tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september) in de WK-kwalificatie.

,,Ik denk dat hij nog steeds een van de beste aanvallers is die we hebben", zei Advocaat over Van Persie. ,,Daarom is hij er nu bij. Hij was een beetje aan het kwakkelen met zijn fitheid, maar ik denk dat hij nog steeds een goede bijdrage kan leveren. Daarom is hij erbij."

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie