Sport/Wielrennen
318627
Wielrennen

Kruijswijk is er klaar mee: 'Baal dat het nog niet over is'

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk is de verkoudheid die hem parten speelt in de Ronde van Spanje behoorlijk beu. Dat zei de kopman van LottoNL-Jumbo zondag na de negende etappe. "Ja, ik baal er flink van dat het nog altijd niet over is. Eerder deze week ben ik begonnen met een antibioticakuur, om de zaak in mijn hoofd helemaal los te maken."

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Het betekent een moeizame Vuelta voor Kruijswijk, die al flink moest inleveren in de eerste week. Zondag toonde hij tekenen van herstel en kon hij op de slotklim mee in de grote groep van favorieten, al verloor hij uiteindelijk toch 29 seconden op klassementsleider Chris Froome.

Rustdag

Na zeven zware dagen op rij, en een voorlopig achttiende plaats in het klassement op bijna vijf minuten, volgt maandag een welkome rustdag. "Hopelijk heb ik daar nu baat bij. Door de heftige wedstrijden en de hoge temperatuur elke dag krijgen we weinig gelegenheid te herstellen van de inspanningen. Ik ben al zeven dagen op een rij aan het knokken, wetende dat er meer in zit dan ik kan laten zien."