Sport/Darts
3190046
Darts

Van Gerwen laat weinig heel van Cross: 7-2

Michael van Gerwen wint ook in Dublin.

Michael van Gerwen wint ook in Dublin.

DUBLIN - Michael van Gerwen heeft ook zijn derde wedstrijd in de Premier League van 2019 gewonnen.

Michael van Gerwen wint ook in Dublin.

Michael van Gerwen wint ook in Dublin.

Nadat de regerend wereldkampioen in de eerste twee duels te sterk was geweest voor respectievelijk Michael Smith (7-5) en Mensur Suljovic (7-3), moest in Ierland Rob Cross er aan geloven. In Dublin versloeg Van Gerwen zijn kwelgeest uit de halve finale van het WK 2018 met 7-2.

Whitewash

Van Gerwen won de eerste leg nog via een dubbel 1-finish, maar was daarna helemaal los. Voor Cross het wist keek hij tegen een 6-0 achterstand aan en leek de wereldkampioen van 2018 een beschamende ’whitewash’ te moeten ondergaan. Van Gerwen kreeg via dubbel 4 een wedstrijdpijl voor een 7-0 overwinning, maar miste.

Cross gooide daarna 68 uit en bracht de achterstand terug tot 6-1. In de daaropvolgende leg kreeg Van Gerwen drie matchdarts, maar wist hij wonder boven wonder niet uit te gooien. Cross profiteerde, kwam terug tot 6-2, maar in de negende leg besliste Mighty Mike het duel - bij zijn achtste matchdart - wel.

Rob Cross (r.) feliciteert Michael van Gerwen

Rob Cross (r.) feliciteert Michael van Gerwen

De Brabander - die een gemiddelde van 101.3 noteerde - blijft zo nog steeds als enige in de Premier League zonder puntenverlies.

Uitslagen Premier League speelronde 3:

Gerwyn Price - James Wade 6-6

Steve Lennon - Peter Wright 5-7

Michael van Gerwen - Rob Cross 7-2

Michael Smith - Daryl Gurney 5-7

Mensur Suljovic - Raymond van Barneveld 6-6