Sport/Voetbal
3192336
Voetbal

Solskjaer hoopt op Martial en Lingard

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United

MANCHESTER - Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United hoopt zondag in de topper tegen Liverpool te kunnen beschikken over Anthony Martial en Jesse Lingard.

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United

De twee aanvallers raakten vorige week geblesseerd in het verloren duel met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League (0-2). ,,Het is meer hopen dan denken, maar de kans bestaat dat ze kunnen meedoen'', zei Solskjaer twee dagen voor het duel op Old Trafford.

Zowel Martial als Lingard liep in de eerste helft van de wedstrijd tegen PSG een spierblessure op. Aanvankelijk was de verwachting dat beide aanvallers twee tot drie weken aan de kant zouden staan, maar ze hebben inmiddels voorzichtig de training hervat. Martial en Lingard trainen nog wel apart van de groep.

Manchester United is dankzij een indrukwekkende zegereeks onder Solskjaer geklommen naar de vierde plek in de Premier League. Liverpool deelt de koppositie met Manchester City. Beide clubs hebben veertien punten meer dan ManUnited.

,,Plotseling zijn we niet meer de underdog'', zegt Solskjaer, die in december José Mourinho opvolgde. De Portugees werd ontslagen na de 3-1-nederlaag op Anfield tegen Liverpool, van oudsher de grootste rivaal van United. ,,We krijgen nu veel lof en iedereen denkt dat Liverpool voor ons op het juiste moment komt. Het is een belangrijke wedstrijd voor hen, maar ook voor ons. We weten allemaal hoe belangrijk duels met Liverpool zijn voor de club en de fans. Voor ons als team is dit weer een nieuwe uitdaging. Wij willen in de top vier eindigen en zo Champions League halen.''