Sport/Wielrennen
3193960
Wielrennen

Nederlander verliest tijd op leider in algemeen klassement

Dubbelslag voor Wellens in Ruta del Sol, Kruijswijk vierde

Tim Wellens.

Tim Wellens.

De Belg Tim Wellens heeft goede zaken gedaan in de Ronde van Andalusië.

Tim Wellens.

Tim Wellens.

Wellens schreef de 16,2 kilometer lange tijdrit van Mancha Real naar La Guardia de Jaén op zijn naam, in 22 minuten en 34 seconden. Daarmee heeft hij zijn tweede dagzege te pakken en de Belg verstevigt tevens zijn positie in het algemeen klassement.

Kruijswijk

Steven Kruijswijk deed ook een gooi naar de ritzege, maar hij eindigde als vierde. De Nederlander kwam negen seconden te kort (22,43).

In het algemeen klassement staat Kruijswijk vierde, met 18 seconden achterstand op Wellens. Jakob Fuglsang staat tweede en moet 7 seconden toegeven op de Belg. Ion Izagirre is terug te vinden op de derde plek, met 14 tellen achter de klassementsleider.

„Ik denk dat ik blij mag zijn met dit resultaat”, reageerde een tevreden Kruijswijk. „Je hoopt altijd op meer, maar ik heb maximaal gereden. Het gevoel was goed. Het was een lastig parcours met stukken bergop en lange brede afdalingen. Morgen is er nog een heel lastige etappe waar nog van alles kan gebeuren.”

Ploegleider Frans Maassen zag zijn kopman vooral een goede slotklim rijden „Steven rijdt een prima tijdrit waar hij vooral winst boekte op de slotklim. De toppers zaten heel dicht bij elkaar. In het klassement kan er nog van alles gebeuren. Het is morgen een korte, maar zware etappe met twee echte cols. Ik verwacht dat de toppers elkaar gaan bestoken.”

Koninginnenrit

Zaterdagmiddag gaat de Ruta del Sol weer verder. Dan staat de koninginnenrit op het programma: een bergetappe over 120 kilometer van Armilla naar Granada.

Zondagmiddag wordt de Ruta del Sol afgesloten met een heuvelachtige rit van 164 kilometer, van Otura naar Alhaurín de la Torre.