Sport/Wielrennen
319806
Wielrennen

'Ik geef liever een andere renner de kans'

Froome laat wegrace op WK schieten

Chris Froome

Chris Froome

Chris Froome ontbreekt in september in de wegrace bij de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen, maar wil wel de ploegentijdrit meedoen en eventueel ook de individuele tijdrit.

Chris Froome

Chris Froome

Dat zei de renner van Team Sky maandag tijdens de rustdag van de Ronde van Spanje. Froome, in juli winnaar van de Tour de France, draagt na negen etappes de rode leiderstrui in de Vuelta.

Niet op lijf geschreven

"Als ik na de Ronde van Spanje nog altijd de goede vorm heb, zal ik graag de ploegentijdrit rijden en eventueel de individuele tijdrit, maar de wegrace sla ik over. Het parcours is niet op mijn lijf geschreven, dus dan geef ik liever een andere renner de kans", aldus de Brit op Cyclingnews.

Froome reed voor het laatst de WK in 2013. Hij pakte in Florence brons met Sky in de ploegentijdrit en viel uit tijdens de wegrace. In 2009 deed hij voor het laatst mee aan de individuele rit tegen de klok op een WK. De viervoudig Tourwinnaar eindigde destijds in Mendrisio als zeventiende.

Droomscenario

In de Ronde van Spanje heeft de Brit de touwtjes stevig in handen. Hij won zondag de etappe met aankomst op de Cumbre del Sol en heeft in het algemeen klassement 36 seconden voorsprong op Esteban Chaves. "Ik ben zeer tevreden over het verloop tot dusver. Na drie aankomsten bergop sta ik er al heel goed voor. Het is een droomscenario", aldus Froome, die de derde renner kan worden die in één jaar de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje weet te winnen.

"Met de vele aankomsten bergop en beklimmingen kan ik hier wat meer gokken en af en toe iets ondernemen. Dat is anders dan in de Tour, waar ik veel meer op safe moest rijden in de bergen en me moest focussen op de tijdritten."