Sport/Autosport
3198666
Autosport

Ferrari favoriet volgens Helmut Marko

Topman Red Bull: ’Wij kunnen races winnen’

Max Verstappen met Helmut Marko

Max Verstappen met Helmut Marko

BARCELONA - Topman Helmut Marko van Red Bull ziet in Ferrari de favoriet voor het komende seizoen in de Formule 1. De 75-jarige Oostenrijker denkt echter ook dat Red Bull, het team van Max Verstappen, in staat is om met de nieuwe Honda-motor races te winnen.

Max Verstappen met Helmut Marko

Max Verstappen met Helmut Marko

„Ferrari heeft duidelijk de snelste auto”, zei Marko na de eerste serie van vier testdagen op het circuit van Barcelona. „Red Bull en Mercedes zitten daar achter. Het is afwachten wat we kunnen doen. We hebben er momenteel vertrouwen in dat we op eigen kracht grands prix kunnen winnen, niet alleen als andere teams problemen hebben of op specifieke circuits als Monaco en Singapore.”

Red Bull heeft de motoren van Renault ingewisseld voor krachtbronnen van Honda. Met de Japanse motoren hoopt de Oostenrijkse renstal qua snelheid beter te kunnen concurreren met de Mercedessen en Ferrari’s. „Natuurlijk is het afwachten hoe de betrouwbaarheid is, maar vooralsnog hebben we wat dat betreft geen enkel probleem.” Dinsdag begint de tweede testvierdaagse in Barcelona.