Sport/Autosport
3202262
Autosport

Hamilton heeft zich ’nog nooit zo sterk gevoeld’

Lewis Hamilton is topfit naar eigen zeggen.

Lewis Hamilton is topfit naar eigen zeggen.

Lewis Hamilton mag dan ook al vijf wereldtitels op zak hebben, verzadigd is de Britse coureur in ieder geval nog niet. Door de nieuwe Formule 1-reglementen moest hij naar eigen zeggen zijn trainingsregime aanpassen. En dat is goed gelukt, zegt hij.

Lewis Hamilton is topfit naar eigen zeggen.

Lewis Hamilton is topfit naar eigen zeggen.

De FIA besloot dat een coureur minimaal tachtig kilogram moet wegen om in een F1-bolide plaats te mogen nemen. Hamilton las de boodschap en nam zich één ding voor: ’Ik word een andere atleet’.

De Brit van Mercedes besloot vooral aan zijn spierkracht te gaan werken. „Ik zit nog binnen de limiet, dus goed. Elk jaar streef je op dit gebied dezelfde doelen na. Daarom is het uitdagend om het op andere manieren te bereiken”, zegt hij tegen Motorsport.com.

De Hulk

Hij vervolgt: „Het is elk jaar pijnlijk als je je training hervat. Maar andere dingen uitproberen is geweldig. En daar ga ik de rest van het jaar profijt van hebben, dat voel ik gewoon. Ik heb mij sinds een lange tijd niet zo sterk gevoeld.”

Hamilton deed van alles in de winterbreak: van surfen tot aan martial arts, tot het inhuren van een veganist. „Mijn lichaamsvet neemt af, maar de spieren nemen toe. Ik probeer niet De Hulk uit te hangen. Het is wel geweldig om meer te kunnen eten, in grote porties.”

De racer van Mercedes vindt het goed dat alle coureurs nu door de nieuwe regels fitter moeten zijn. „Het is echt beter voor ons om zo fit mogelijk te zijn. En ik ben in twaalf jaar niet zo fit geweest.”