Sport/Wielrennen
320268
Wielrennen

'Ik zie Nederland steeds dichter bij de titel komen'

Dubbelrol voor Dumoulin op WK

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin rijdt op de WK wielrennen in het Noorse Bergen zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. Dat blijkt uit de selectie die bondscoach Thorwald Veneberg naar buiten heeft gebracht.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Dumoulin vormt op 24 september tijdens de wegrace over 277 kilometer een ploeg met Niki Terpstra, Jos van Emden, Dylan van Baarle, Sebastiaan Langeveld, Bauke Mollema, Lars Boom, Wout Poels en Koen de Kort. Dumoulin en Kelderman fietsen op 20 september een tijdrit over 31 kilometer.

Handelsmerk

"Het is een sterke groep renners, die de aanval als handelsmerk hebben", licht Veneberg toe. "Het totale niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar verder, dus ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen. En dan heb ik het ook over de tijdrit."

Bij de vrouwen hebben olympisch kampioene Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten een dubbel programma. Ze fietsen op 19 september een tijdrit over 21,1 kilometer en vormen op 23 september tijdens de wegrace over 153 kilometer een ploeg met Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing.

Vertrouwen

"Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst", zegt Veneberg over de vrouwenselectie die het wielrennen vaak domineert. "Het niveau van het internationale vrouwenwielrennen is de laatste jaren flink gegroeid. Het zijn zeker niet alleen Nederlandse vrouwen die dit seizoen de overwinningen pakken. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat deze dames voor de overwinning kunnen gaan strijden."