320491
Wielrennen

Plaats in WK-selectie opsteker voor Boom

Lars Boom

Lars Boom

De twee beste Nederlanders in de Vuelta a España zijn niet geselecteerd voor de WK-wegwedstrijd in het Noorse Bergen. Het passeren van Wilco Kelderman en Sam Oomen door bondscoach Thorwald Veneberg heeft te maken met hun specifieke voorbereiding op de Vuelta.

Lars Boom

Lars Boom

"Zowel bij Wilco als Sam was de training de laatste weken met een hoogtestage afgestemd op lange klimmen en het rondewerk van de Vuelta. Ze hebben dus veel minder aandacht besteed aan het explosievere werk dat in de eendagswedstrijden naar voren komt. Verder is Sam net pas 22 jaar en moet je afwachten hoe hij zo’n drieweekse verteert", geeft Veneberg zijn keuze aan.

Op het parcours waar de weersomstandigheden de zwaarte van de wedstrijd zullen bepalen, komen Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Wout Poels, Lars Boom, Jos van Emden en Koen de Kort in actie. Voor de tijdrit zijn Dumoulin en Kelderman geselecteerd.

Opsteker Voor Boom is het een opsteker. Na het missen van de Vuelta was de Brabander bang dat ook het WK in gevaar kwam. Zijn ritzege in de BinckBank Tour toont wel aan dat de hardrijder van Lotto-Jumbo in topvorm is.

Bij de vrouwen is de ploeg gebouwd rond Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Marianne Vos.