Nieuws/Sport
320515
Sport

Strootman: ’Super blij met Van Persie’

Kevin Strootman komt aan in Noordwijk

Kevin Strootman komt aan in Noordwijk

Op de vraag hoe blij hij is met de terugkeer van Robin van Persie bij Oranje, aarzelde Kevin Strootman geen seconde. „Ik ben super blij”, aldus de middenvelder van AS Roma.

Kevin Strootman komt aan in Noordwijk

Kevin Strootman komt aan in Noordwijk

Strootman vindt het een uitstekende move om Van Persie voor het cruciale duel met de Fransen terug te halen. "Hij is als speler fantastisch, is niet voor niets de topscorer van Oranje en kan belangrijk zijn tegen Frankrijk. Ik ben blij dat hij fit is. Met hem, Arjen Robben en Wesley Sneijder hebben we veel ervaring die we goed kunnen gebruiken.” Hoedt Wesley Hoedt (23) is duidelijk. "Dit is de belangrijkste week van het seizoen al”, zegt de verdediger, die weet dat de komende interlands de meest verstrekkende gevolgen kunnen hebben van alles wat er in het seizoen 2017/18 nog komen gaat: het missen van het WK.

Als het aan Hoedt ligt, wordt hij voor het cruciale duel met Frankrijk razendsnel herenigd met voormalig Lazio Roma-ploeggenoot Stefan de Vrij. Een bedrag van zo’n zeventien miljoen euro trok het duo Hoedt-De Vrij voor het eerst sinds lange tijd uit elkaar. Hoedt vertrok afgelopen week naar het Engelse Southampton. " Maar in een paar dagen verleer je het samenspelen niet ineens”, lachte Hoedt, die bij Southampton al kennismaakte met Virgil van Dijk. Hij ontbreekt bij Oranje omdat hij in afwachting van een transfer geen duels speelt in de Premier League.