Nieuws/Sport
320553
Sport

Van Persie: 'Dick vroeg nog of ik er over moest nadenken'

Robin van Persie

Robin van Persie

In de ochtenduren kwam Robin van Persie via de voordeur van hotel Huis ter Duin binnen bij Oranje.

Robin van Persie

Robin van Persie

Excited, zoals hij het na 12 jaar Engels praten in de Premier League en nog eens 2 jaar in het Engels communiceren in Turkije, noemt. Hij voelt bijna dezelfde spanning als bij zijn debuut destijds. Vandaar dat hij ook meteen ’ja’ zei toen bondscoach Dick Advocaat hem een tijdje terug belde. „Dick vroeg nog of ik er over moest nadenken. Ik zei, nee hoor. Ik kom!”

Of er bij hem nog rancune speelt? Van Persie schudt heftig van ’nee’. Hij begrijpt de vraag wel, maar legt uit dat hij weet hoe het in topvoetbal werkt. „Ik heb het geluk dat ik 10,5 jaar aan de goede kant van de keuzes heb gezeten. Ik heb heel veel interlands mogen spelen, prachtige toernooien meegemaakt en ik was bijna tien jaar ook nog eens basisspeler. Soms maak je de andere kant van de medaille mee en dat is de afgelopen anderhalf jaar het geval geweest. Daar heb ik nog begrip voor ook.”

Geen kwaad woord ook over Danny Blind. „Ik vind Danny Blind nog steeds een goede trainer. Dat blijf ik zeggen.” Dat uitgerekend de man, met wie hij net een jaar heeft samengewerkt bij Fenerbahçe de bondscoach richting het WK in Rusland is geworden, helpt wel. „Advocaat heeft mij goed leren kennen. Als speler en als mens. We hebben goed samengewerkt en hij heeft mij van dichtbij meegemaakt elke dag.”