320567
Tennis

Wozniacki en Venus Williams ook door - Konta onderuit

Overtuigende start Muguruza in New York

Garbine Muguruza

Garbine Muguruza

NEW YORK - Garbine Muguruza is overtuigend begonnen aan de US Open in New York. De als derde geplaatste tennisster uit Spanje versloeg in de eerste ronde Varvara Lepchenko in twee sets: 6-0 6-3.

Garbine Muguruza

Garbine Muguruza

Na een snelle eerste set, die al na 21 minuten was afgelopen, bood de Amerikaanse speelster voor eigen publiek in de tweede set iets meer tegenstand. Na 42 minuten had de Wimbledonkampioene ook die set en daarmee de wedstrijd gewonnen.

Muguruza kwam in New York tijdens het laatste grandslamtoernooi van het jaar nog nooit verder dan de tweede ronde. Daarin komt ze later deze week uit tegen de Chinese Ying-Ying Duan.

Caroline Wozniacki

De als vijfde geplaatste Caroline Wozniacki liet zich in de eerste ronde evenmin verrassen. De 27-jarige Deense was in twee sets te sterk voor de Roemeense Mihaela Buzarnescu: 6-1 7-5. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Russin Ekaterina Makarova.

Johanna Konta

De als zevende geplaatste Britse Johanna Konta, die op Wimbledon de laatste vier haalde, ging al in de eerste ronde onderuit. Ze was niet opgewassen tegen de Servische Aleksandra Krunic: 4-6 6-3 6-4. Konta bereikte zowel in 2015 als 2016 de vierde ronde. Ze was een van de acht speelsters in New York die kans maken om bij deze US Open de eerste plaats op de wereldranglijst te claimen.

Venus Williams

Venus Williams had voor eigen publiek drie sets nodig tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova: 6-3 3-6 6-2. De als negende geplaatste Amerikaanse komt in de tweede ronde uit tegen Oceane Dodin. Williams (37) won de US Open in 2000 en 2001.