Nieuws/Sport
320573
Sport

Glenn de Blois: laatste loodjes voor Winterspelen

Glenn de Blois

Glenn de Blois

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat snowboardcrosser Glenn de Blois (21) uit De Lier.

Glenn de Blois

Glenn de Blois

Voor Glenn de Blois breekt een spannend half jaar aan. Hij hoopt zich als tweede Nederlander ooit – Belle Berghuis was in 2014 de eerste – te plaatsen voor de olympische snowboardcross. Om een ticket voor de Winterspelen in Pyeongchang te halen, moet De Blois zich de komende maanden in de World Cups tussen de wereldtoppers nestelen. „Ik schat mijn kans op olympische deelname op fifty-fifty.”

Snowboardcross – sinds 2006 olympisch - is de sneeuwvariant van de motor- en fietscross. De Blois: „Je start met vier tot zes mensen op een parcours vol bochten, heuvels en gekke obstakels. Ik vind het supervet, omdat je heel allround moet zijn en het geen jurysport is”, aldus de vijfvoudig nationaal kampioen en Westlands sportman van het jaar 2016.

Om zich te plaatsen voor de Winterspelen moet De Blois diep in de beurs tasten. Hij heeft 5.000 euro nodig om de voorbereidende kosten te dekken. „Ik ben veel geld kwijt aan trainingskampen in en reizen naar het buitenland. Begin september heb ik in Argentinië de eerste World Cup, maar vanaf 19 augustus ben ik daar al om te trainen.”

Het Topsportfonds gemeente Westland heeft met een mooie donatie de eerste aanzet gegeven waardoor Glenn een snowboard heeft kunnen aanschaffen. Maar er is meer nodig voor een optimale voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor de Winterspelen.

Financiële ondersteuning is onontbeerlijk voor talenten. U kunt hen daarbij helpen. Met uw donatie aan Glenn de Blois maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een driedelige kofferset van Princess Traveller. Het is de consumentenversie van de koffers die de Nederlandse deelnemers gebruiken in Pyeongchang.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Glenn de Blois structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Glenn de Blois direct te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.